Laget trente godt gjennom hele sesongen. I april gjennomførte vi en treningsleir/kickoff før seriestart. Noe vi har hatt som tradisjon de siste årene.

Spillerstallen har bestått av opptil 20 spillere i år,   med noen frafall i sommer pga flytting. Yngre spillere fra G13 laget har også fått prøve seg med oss denne sesongen. Støtteapparatet har bestått av hovedtrener Andreas Moen og trener Frank Motland, samt lagleder Ann Helen Vesteng. Andreas Moen måtte dessverre gi seg som hovedtrener etter vårsesongen, da han skulle flyltte utenlands. Men Frank Motland tok ansvar og fullførte sesongen alene som trener i høstsesongen.

Brandbu G16 ble seriemestere etter scoring i siste minutt

Vårsesongen gikk over all forventning med seier i sin guppe i 2. divisjon. Dette skjedde etter en helt spesiell kamp med en nesten umulig oppgave. De måtte vinne siste seriekamp mot Raufoss 2 med 7 mål. Dette klarte de etter scoring i siste spilleminutt.

Avisen Hadeland oppsummerte vårseongen så fint slik (og vi har valgt å gjengi den):

Laget spiller i 2. Divisjon avdeling 3 i Indre Østland fotballkrets, og startet oppkjøringen til sesongen med en treningssamling i slutten av april.

Sesongen startet med tap 3-5 mot Toten, men i neste kamp vant Brandbu med samme sifte mot Søndre Land. Deretter ble det serier i lokaloppgjør mot Lunner/Harestua (4-2), før en høydramatisk kamp mot Vind.

• Vi reduserte til 3-4 ett minutt før slutt og på overtid scoret vi på straffe. Vi gikk av banen og følte at dette var en seier, forteller Frank Motland som trener laget sammen med hovedtrener Andreas Moen. Ann Helen Vesteng er lagleder.

Også den neste kampen, prestisjeoppgjøret mot Gran 2, ble ekstra spennende. Kampen var i ferd med å ebbe ut på stillingen 1-1, men helt på tampen satte Christian Dæhlen-Hagen inn seiersmålet for Brandbu.

• Etter denne kampen begynte gutta å regne på hva som skulle til for at vi skulle vinne serien. De fant ut at vi trengte å vinne med sju mål mot Raufoss i siste kamp, forteller Motland.

I siste seriekamp ledet Brandbu 3-1 etter halvspilt kamp, men i løpet av åtte minutter scoret laget hele fire mål, og til slutt satte sesongens toppscorer Christian Dæhlen-Hagen spikern i kista med 8-1 i siste spilleminutt. Dermed var seiemesterskapet i avdelingen et faktum.

Sitat slutt —

Andreas Moen hyller spillerne sine etter siste seriekamp på våren, og uttaler:

• Sånn som dere kriget utpå banen der idag kan ikke gå umerket hen. Større vinnervilje og lagånd skal man se lenge etter! Vi i trenerteamet er veldig stolte over hva dere fikk til idag, og ikke minst måten dere gjorde det på! Nyt seieren.

Høstsesongen startet ikke like bra. Med tap (7-3) mot Søndre Land ble det en hard start på høstsesongen. Dette ga nok spillerne en vekker og i neste kamp gikk det bedre med seier (4-0) mot Toten Rød. Deretter fortsatte det med seier på og mot Vind IL 2 (2-4) og lokaloppgjør på Gran endte igjen med seier (1-2). Deretter besøkte Søndra Land oss i Brandbu og denne gangen gikk det bedre men dessverre tap (3-5). Siste lokaloppgjør mot Gran i høstsesongen endte uavgjort (1-1). Helt på slutten av sesongen spilte vi 2 kamper mot Raufoss 2 og vant begge kampene; hjemme 6-5, borte 2-4.

Etter en jevn høstsesong endte vi opp med en fin 2. plass på tabellen. Søndre Land tok seieren med god margin.

Vi vil berømme spillerne for at de selv tar ansvar i forhold til kamp og kamp-gjennomføring samt  pågangsmot og innsatsvilje det siste året. Vi har sett fin utvikling og det er gøy når samspill og pasninger fungerer.

Sesongen ble avsluttet med oppsummering av sesongen, prisutdelinger og ikke minst Pizza og kaker.

Vi håper de fleste fortsetter med fotball neste sesong.

Hilsen Frank Motland og Ann Helen Vesteng